vrijdag, juli 12, 2024

Duurzaam wonen en rijden ineen

Elke dag worden we ons steeds een stukje bewuster van het belang van duurzaam leven. Dat komt door de effecten van klimaatverandering en doordat we ons bewuster zijn van de rol die onze ecologische voetafdruk daarin heeft. Daarom bedenken we allerlei manieren om duurzamer te leven. We letten op onze voeding, op uitlaatgassen en op energieverbruik. Het is dan ook niet zo gek dat elektrisch rijden en zonnepanelen steeds populairder zijn geworden. In dit artikel leggen we uit waarom duurzaam wonen en rijden steeds makkelijker wordt en waar je kunt beginnen.

Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst

Ja, dat klinkt een beetje als een slogan van een automerk. Maar het is zo dat elektrisch rijden veel duurzamer is dan het rijden op gas. Gas is een uitputbare energiebron en daarmee sowieso al niet duurzaam in gebruik. Maar de uitlaatgassen van een auto zijn ook heel slecht voor de luchtkwaliteit en de opwarming van de aarde. Aan elektrisch rijden komt geen gas te pas en een elektrische auto heeft geen schadelijke uitstoot. Daarom subsidieert de overheid elektrische auto’s, om ervoor te zorgen dat we op een gegeven moment allemaal overstappen op elektrisch rijden. Sommige mensen vinden dat geen prettig idee, omdat ze geen zin hebben om hun auto op te moeten laten. Dat is eigenlijk zonde. Los van het feit dat je met een auto die op gas rijdt ook naar het tankstation moet rijden, is elektrisch rijden helemaal niet ingewikkeld. Je hoeft alleen maar een laadpaal in de buurt van je woning te hebben staan en je kunt je auto makkelijk en snel opladen. Dat doe je bijvoorbeeld met de Zaptac laadpaal. Met deze laadpaal laad je efficiënt op en bespaar je een hoop hoge tankkosten. En je rijdt voortaan een stuk duurzamer.

Duurzaam wonen met zonnepanelen

Ook bij zonnepanelen hebben mensen zo nu en dan nog wat twijfels. Wederom is dat nergens voor nodig. Heel veel mensen in Nederland hebben zonnepanelen op hun dak liggen en dat is met goede reden. Zonnepanelen zijn een duurzame manier van energie opwekken. Zoals we eerder vaststelden is elektriciteit al duurzamer dan gas. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen kun je helemaal van het gas af. Alle stroom in huis wordt opgewekt met de zon, zelfs het water uit de kraan en de verwarming. De zon is er altijd wel, dus veel duurzamer dan dat wordt het niet. De beste zonnepanelen kunnen ontzettend veel energie opslaan, waardoor je nooit meer bij hoeft te betalen als de energieprijzen weer eens omhoog schieten. Maar je bespaart niet alleen op de energierekening. Zonne-energie is ook schoon en altijd beschikbaar. Deze duurzame manier van wonen draagt bij aan een duurzaam leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste