woensdag, juli 17, 2024

Nieuwe auto of gebruikte auto leasen?

Is jouw auto aan vervanging toe en wil je graag een auto leasen? Dan kan het zijn dat je zit te twijfelen tussen een nieuwe en een gebruikte auto. In de onderstaande blog helpen we je verder op weg, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Een gebruikte auto vs. een nieuwe auto

Als je een auto gaat leasen, kun je kiezen voor een gloednieuwe auto, of een auto die al eerder gebruikt is. Als je denkt aan een gebruikte auto, hoef je niet gelijk aan een barrel te denken. Een gebruikte auto kan ook een auto uit bijvoorbeeld het jaar 2022 zijn die hiervoor maar een eigenaar heeft gehad en maar een enkele duizend kilometer erin heeft gereden. In principe is zo’n gebruikte auto dus nog vrij nieuw, waarbij je nog steeds kunt genieten van nieuwe technische snufjes en het hoge comfort. Naast dat je kunt profiteren van de nieuwigheid, is een gebruikte auto leasen ook vrij interessant. Een gebruikte auto is in de lease namelijk over het algemeen voordeliger dan wanneer je een gloednieuwe auto gaat leasen. Daarentegen is een nieuwe auto natuurlijk nog nooit door iemand gebruikt, is deze nog volledig krasvrij en word jij de eerste eigenaar ervan. 

Ook is het verstandig om te kijken naar de bijtelling wat betreft de keuze voor een nieuwe of gebruikte auto. De kans is namelijk groot dat je bijtelling gaat betalen als je een auto gaat leasen. Het bijtellingspercentage ligt voor brandstofauto’s al een poos op 22 procent ongeacht het jaar, maar voor elektrische auto’s verandert deze nog ieder jaar tot aan 2026. Het bijtellingspercentage geldt vijf jaar op het moment dat de auto op het kenteken is gezet. Dat betekent dus dat je, als je een auto gaat leasen die al een paar jaar oud is, nog een tijdje kunt profiteren van een verlaagd bijtellingspercentage. 

Het bijtellingspercentage in 2024 ligt voor elektrische auto’s al op 16 procent over een cataloguswaarde van 30.000 euro en dit wordt alsmaar meer. Als je een elektrische auto wil leasen, kan het dus wat betreft de bijtelling gunstig zijn om juist te kiezen voor een gebruikte wagen.

Kies voor financial lease

Bij het leasen van een auto moet je ook kiezen voor een leasevorm. Veel ondernemers kiezen voor financial lease vanwege de fiscale voordelen en het feit dat je de auto niet meer hoeft in te leveren bij de leasemaatschappij. Een zakelijke auto leasen is wat dit betreft heel interessant, of je nou kiest voor een gebruikte of een nieuwe wagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste