zaterdag, juli 13, 2024

Een verzekering afsluiten zonder uit de bocht te vliegen

Als je met een auto op de openbare weg wilt gaan rijden, moet je je wagen van een verzekering voorzien. Naast het feit dat je met deze verzekering aan je plicht voldoet, bespaar je jezelf ook een hoop problemen wanneer het een keer misgaat. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en dat terwijl de kosten van zo’n ongeluk enorm kunnen oplopen. Heb je in zo’n geval een verzekering achter de hand, dan kun je de tegenpartij schadeloos stellen en wanneer je de juiste polis hebt gekozen, kun je ook je eigen auto weer schadevrij krijgen. We behandelen hier: hoe verloopt het vergelijken autoverzekering Univé?

Een autoverzekering moet aansluiten bij de leeftijd van je auto

Een goede verzekering is er een die is afgestemd op je auto. Het gaat dan niet over het merk auto dat je hebt, maar over de leeftijd van je wagen. Dit komt door de dagwaarde van je auto. Wanneer je een auto nieuw koopt, is deze nog veel waard. Naarmate je wagen ouder wordt, neemt de dagwaarde ervan af. Dat betekent dat wanneer je schade hebt opgelopen, de kans groot is dat de dagwaarde van je auto lager is dan wat je uiteindelijk aan herstelkosten moet betalen. In zo’n geval is het beter om je verlies te pakken en om een andere wagen te kopen. Je bent dan namelijk voordeliger uit dan wanneer je je geld steekt in een wagen die het gewoon niet meer waard is. Omgekeerd geldt ook dat het niet verstandig is om je nieuwe auto juist heel minimaal te verzekeren. Je loopt dan juist het risico dat wanneer je schade hebt, dit wel gedekt had kunnen worden, maar dat het niet gebeurt omdat je gekozen hebt voor een heel minimale dekking. Check dit dus altijd goed.

Welke basispolis past het beste bij de wagen die je hebt?

De basisverzekering voor je auto bestaat uit drie opties. De eerste optie is de WA-basisverzekering. Deze verzekering is geschikt voor wagens van tien jaar of ouder. Het is de minst uitgebreide optie die er is, je kunt er geen schade mee claimen. Je kunt er namelijk alleen de tegenpartij schadeloos mee stellen wanneer jij een aanrijding veroorzaakt hebt. Heb je een auto van zes tot tien jaar, dan kun je gaan voor de WA Plus Beperkt Casco verzekering. Hiermee kun je wel veel schade claimen. Denk aan schade die ontstaan is als gevolg van brand, inbraak of door een aanrijding met een loslopend dier. Je kunt er echter geen schade mee claimen die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Heb je een auto van maximaal zes jaar oud? Dan kun je een Univé all-risk autoverzekering afsluiten. Met deze polis kun je namelijk alle vormen van schade weer laten herstellen.

Wel of geen aanvullende polissen toevoegen aan je pakket?

Wanneer je een goede basisverzekering gekozen hebt voor je auto, dan is het tijd om ook nog even te kijken of je aanvullende verzekeringen wilt toevoegen. Dit hoef je niet te doen, maar je kunt hiermee wel meer voordeel uit je verzekering halen. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken of je iets kunt hebben aan pechhulp. Dit pakket is erg geliefd omdat je hiermee op ieder gewenst moment een monteur kunt laten overkomen wanneer je pech hebt. De monteur zal kijken wat er aan de hand is en het probleem, indien mogelijk en veilig, voor je proberen op te lossen. Zo kun je je rit gelijk weer vervolgen. Lukt het niet, dan krijg je vervangend vervoer aangeboden door je verzekeraar. Zo kom je altijd op je bestemming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste