maandag, juli 15, 2024

Zakelijk internetabonnement afsluiten: waar let je op?

Binnen praktisch ieder bedrijf wordt gebruik gemaakt van internet. Daarom is het verstandig om een zakelijk internetabonnement af te sluiten als je voor jezelf begint. Voor het afsluiten van zo’n abonnement kun je bij een groot aantal partijen terecht, maar toch is het allesbehalve makkelijk. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt, vertellen wij je in deze tekst waar je op let bij het afsluiten van een zakelijk internetabonnement.

Snelheid

Er is niets zo frustrerend als traag internet. Reden genoeg om op de internetsnelheid te letten voordat je een zakelijk internet abonnement afsluit. Providers maken op dit gebied onderscheid tussen download- en uploadsnelheid. Wat de beste snelheden zijn, hangt vooral af van de eisen van je bedrijf. Zorg daarom dat je weet waar je het internet precies voor gebruikt. Dit maakt het een stuk makkelijker om de juiste snelheid te kiezen. 

Veiligheid

Veel ondernemers focussen zich vooral op de snelheid van zakelijk internet, maar de veiligheid is minstens zo belangrijk. Hoe slechter de beveiliging, hoe minder moeite het kost voor hackers om in te breken in het netwerk van je bedrijf. De kans is in dat geval een stuk groter dat je te maken krijgt met een cyberaanval.  Omdat dit grote gevolgen kan hebben, is het belangrijk dat je een zakelijk internetabonnement afsluit dat je hiertegen beschermt. Verdiep je daarom ook in de veiligheid van een abonnement voordat je de knoop doorhakt. 

Service

Zodra je een internetabonnement voor je bedrijf afsluit, kun je hier vaak binnen de kortste keren gebruik van maken. Helaas kunnen er problemen opduiken nadat je een abonnement afgesloten hebt, zoals een storing. Als hier sprake van is, wil je uiteraard dat dit snel opgelost wordt. Veel providers zijn tegenwoordig 24/7 bereikbaar, maar dat geldt niet voor elke partij. Om te voorkomen dat het lang duurt voordat een probleem verholpen is, kies je voor een provider die dag en nacht bereikbaar is.

Extra’s

Om zich te onderscheiden ten opzichte van concurrenten zetten veel providers extra’s in om je over de streep te trekken. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van korting of andere voordelen als je zakelijk internet afsluit. Ondanks dat extra’s het interessant kunnen maken om een abonnement af te sluiten, moet jij je er niet door laten leiden. 

Prijs

Als je op zoek bent naar een zakelijk internetabonnement, is de kans groot dat je als eerste naar de prijs kijkt. Begrijpelijk, want je wilt niet te veel betalen voor zakelijk internet. Om de provider met de beste prijs te vinden, gebruik je een vergelijkingssite. Vergelijken kost je zo weinig tijd en moeite. Zo’n site laat je vrijwel direct zien wat in jouw situatie het goedkoopste abonnement voor zakelijk internet is.

Voorwaarden

Een veelgemaakte fout bij het afsluiten van een zakelijk internetabonnement is dat ondernemers zich laten leiden door de prijs. Ook al is het misschien verleidelijk, de prijs mag eigenlijk nooit de doorslag geven. Baseer je keuze liever op de voorwaarden, want zo verklein je de kans dat je voor verrassingen komt te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste