woensdag, mei 22, 2024

WAUW! Dit is de duurste Pokémon kaart ter wereld: de Pikachu Illustrator kaart

Stap in de betoverende wereld van Pokémon en ontdek het meest waardevolle verzamelobject dat elke fan zou willen bezitten: de Pikachu Illustrator kaart. Deze kaart staat bekend als de duurste Pokémon kaart ter wereld en heeft verzamelaars over de hele wereld in zijn ban. In dit artikel nemen we een diepgaande blik op de geschiedenis, zeldzaamheid en de ongelooflijke waarde van deze iconische kaart.

Geschiedenis van de Pikachu Illustrator Kaart (duurste kaart ter wereld…)

De Pikachu Illustrator kaart is een uniek stukje Pokémon-geschiedenis dat zijn oorsprong vindt in Japan. Uitgebracht in 1998 als onderdeel van een speciale wedstrijd, was deze kaart niet te koop in winkels. In plaats daarvan konden deelnemers aan de wedstrijd kans maken op deze exclusieve kaart door deel te nemen aan de CoroCoro Comic Illustration Contest. Slechts 39 exemplaren werden geproduceerd, waardoor het meteen een zeldzaam juweeltje werd.

Zeldzaamheid en Kenmerken van de Pikachu Illustrator kaart:

Wat de Pikachu Illustrator kaart zo uitzonderlijk maakt, is niet alleen zijn beperkte oplage, maar ook het unieke ontwerp en de speciale kenmerken. In tegenstelling tot reguliere Pokémon kaarten heeft deze kaart een speciale gouden symbool en een ‘Illustrator’ stempel, wat aangeeft dat het de winnende inzending van de wedstrijd vertegenwoordigt. De afbeelding toont Pikachu met een pen en een notitieboek, wat de kunstenaarsgeest en creativiteit van Pokémon fans viert.

Actuele Marktwaarde (6.000.000 dollar?):

Met slechts 39 exemplaren wereldwijd is het geen verrassing dat de Pikachu Illustrator kaart een astronomische marktwaarde heeft bereikt. De prijs van deze kaart varieert afhankelijk van de algehele staat, de aanwezigheid van de originele doos en andere factoren. In recente veilingen heeft de kaart echter bedragen bereikt die de verbeelding te boven gaan, en het wordt beschouwd als een waardevolle investering voor serieuze Pokémon verzamelaars.

Volgens het Guinness World Record Book is de meest kostbare Pokémon-kaart die ooit in een particuliere deal is verkocht op dit moment de PSA-beoordeelde 10 Pikachu Illustrator Card. Deze kaart wisselde van eigenaar voor $5.275.000 of €4.477.146. De gelukkige koper van deze kaart was de Amerikaanse YouTuber Logan Paul, die de aankoop deed in juli 2021.

Invloed op de Pokémon Gemeenschap:

Naast zijn financiële waarde heeft de Pikachu Illustrator kaart een blijvende invloed op de Pokémon-gemeenschap. Het symboliseert niet alleen de creativiteit en toewijding van fans, maar herinnert ons er ook aan dat er altijd ruimte is voor verrassingen en unieke elementen binnen de wereld van Pokémon-verzamelingen.

Conclusie:

De Pikachu Illustrator kaart blijft een schitterend voorbeeld van de magie en het erfgoed van Pokémon. Met zijn beperkte oplage, unieke ontwerp en ongelooflijke marktwaarde is het een must-have voor elke Pokémon-verzamelaar die streeft naar het bezitten van het ultieme pronkstuk. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of gewoon gefascineerd bent door de wereld van Pokémon, de Pikachu Illustrator kaart staat garant voor een onvergetelijke reis door de geschiedenis en de waanzinnige waarde van dit unieke verzamelobject.

Check hier een top 10 duurste Pokémon kaarten in de wereld:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste