zaterdag, april 13, 2024

Een duikje in de wereld van het golfen

Tijdens de Covid-19 pandemie waren er maar weinig zogeheten ‘’winnaars’’. Zoals iedereen weet sloten de restaurants, uitgaansgelegenheden en mochten teamsporten niet meer beoefend worden. 

Golf daarentegen, een sport die in de open lucht wordt beoefend en waar afstand houden gemakkelijk is, mocht het grootste gedeelte van de pandemie toch plaatsvinden. Daarom leek het ons mooi om vandaag wat dieper in de wereld van de golfsport te duiken

Hoe kleiner de bal hoe groter de kwal

Het is een fameuze leus die we in de loop der jaren veel voorbij hebben horen komen. En van oudsher zit er misschien wel een vleugje waarheid in. Maar tegenwoordig, zijn sporten als tennis, hockey en golf dan nog steeds uitsluitend bedoeld voor de elite des vaderlands?

Het stigma voor hockey en tennis lijkt er wel vanaf te zijn, golf wordt daarentegen alsnog wel beschouwd als ‘’stoffig en een sport voor rijke mensen’’. En als veel mensen zoiets zeggen, dan zou je toch denken dat er een kern van waarheid in zit. 

En dat is misschien ook wel zo, want voor een gemiddeld jaarabonnement, in de golfwereld ook wel het zogenoemde lidmaatschap, betaal je toch wel een 1000 euro. En dat de mensen wat ouder zijn op de golfbaan, tja dat klopt ook wel. Zit er dan toch een kern van waarheid in?

Of zit er ook een keerzijde aan de medaille? Want als je op YouTube zoekt naar de beste golfers zoals Tiger Woods of Rory McIlroy dan zie je volop athletisme voorbijkomen. Wat is daar dan stoffig aan en voor rijke mensen? Dan is het toch gewoon is een sport net als alle andere? 

In ieder geval heeft de golfsport sinds de uitbraak van corona flink wat spelers gekregen sinds de uitbraak van Covid-19. In 2020 kwamen er zo’n 14.000 golfers bij in Nederland. Vooral de aanwas van jongere spelers tussen de 18 en 35 jaar was duidelijk aanwezig. Iets dat de golfsport echt nog mist. 

Daarnaast kwamen er in deze periode ook behoorlijk wat informatieve websites in de lucht die over de golfsport gaan, zoals Online Golfer Caddy.

Wat heb je nodig als je gaat golfen?

Wie A zegt moet ook B zeggen, want als je gaat golfen; waarom kost dat dan veel geld? Naast je lidmaatschap heb je een aantal materialen nodig om de sport te beoefenen. Zo heb je golfclubs nodig, golfballen en een golftas. 

Daarnaast zijn er nog accessoires zoals een golfhandschoen, een handdoek om je golfclubs mee schoon te maken en een golfkarretje om je tas op te zetten. Dat is toch net iets meer dan alleen een paar voetbalschoenen en scheenbeschermers dat je nodig hebt wanneer je het voetbalveld op gaat.

Anderzijds kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Een goedkoop setje clubs heb je zo gevonden op Marktplaats. Vaak krijg je de tas en de golftrolley er zo bij. Het is net als met alle andere zaken in de wereld; het is maar net hoeveel je ergens aan iets uit wil geven. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste