woensdag, april 24, 2024

Tip: Lekkere en gezonde recepten voor het avondeten

 
Bij een gezond en sterk lichaam hoort een gezonde leefstijl en een gezonde voeding. Het is namelijk die gezonde en afwisselende voeding die ons lichaam helpt sterker en gezonder te worden. Aan de basis van een gezonde voeding staan gezonde ingrediënten die door de week heen goed worden afgewisseld. Elke soort voedsel kent verschillende voedingswaarden die allen een eigen bijdrage leveren aan de gezondheid van uw lichaam.
 
Het kan echter lastig zijn om al deze vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheden binnen te krijgen. Nu hoef je niet bang te zijn dat je teveel vitaminen binnen krijgt. Echter is het tegenwoordig wel een probleem van velen dat ze te weinig van deze basiselementen consumeren.
 

Gezonde recepten voor avondeten en sporten

 
Gezonde recepten voor avondeten vind je online in allerlei soorten en maten. Van chique gerechten waar je uren voor in de keuken kunt staan, tot kleine gemakkelijke gerechten die enkel uit de puurste ingrediënten bestaan. Of je nu kiest om biologisch, veganistisch of gewoon met veel groenten te koken: er zijn heel veel mogelijkheden.
 

Gezonde Bloemkoolrijst

 
Een populaire maaltijd die je binnen een half uur kunt bereiden is bloemkoolrijst. Lees hieronder hoe je deze klaar kunt maken.
 
Snijd de bloemkoolroosjes bij en snij zoveel mogelijk steeltjes weg. Verdeel de roosjes in 3 porties in een keukenmachine en pulseer tot het mengsel op couscous lijkt.
 
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg bij het eerste rookwolkje van de olie de uien toe en roer om te coaten. Blijf koken, onder regelmatig roeren, tot de uien goudbruin zijn aan de randen en zacht zijn geworden, ongeveer 8 minuten. Voeg de bloemkool toe en roer om te combineren. Voeg 1 theelepel zout toe en kook, onder regelmatig roeren, tot de bloemkool zacht is, 3 tot 5 minuten. Haal van het vuur.
 
Schep de bloemkool in een grote kom, garneer met de peterselie, besprenkel met het citroensap en breng op smaak met zout. Serveer warm.
 

Gezonde Farro gebakken rijst

 
Breng een middelgrote pan voor tweederde gevuld met water aan de kook. Voeg de farro toe en kook tot ze gaar maar nog steeds taai zijn, ongeveer 15 minuten. Goed laten uitlekken en afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren worden gedaan).
 
Combineer het wit van de lente-ui, knoflook, gember, geplette rode peper, 1/2 theelepel zout en suiker in een kleine kom en bewaar bij het fornuis.
 
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag of wok op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en kook, onder voortdurend roeren, tot ze knapperig gaar zijn, ongeveer 2 minuten. Voeg het witte lente-ui-mengsel toe en blijf roerbakken tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg de afgekoelde farro, de helft van de lente-ui, de erwten, de taugé, de sojasaus en de sesamolie toe en roerbak tot de farro heet is, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur en breng over naar een serveerschaal.
 
Veeg de koekenpan schoon, voeg de resterende 1 theelepel olie toe en zet op middelhoog vuur. Voeg de eieren en een flinke snuf zout toe; laat ongestoord koken tot de eieren beginnen te borrelen, roer dan constant, breek de eieren in kleine stukjes, totdat ze gaar zijn, ongeveer 30 seconden. Schraap de eieren over de farro en roer om op te nemen. Bestrooi met de resterende groene lente-ui en serveer warm.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste