vrijdag, mei 17, 2024

Op deze vier manieren heeft internet ons leven veranderd

We kunnen ons bijna geen leven meer voorstellen zonder internet, het heeft een enorme invloed gehad op hoe we communiceren, werken, leren en ontspannen. Op welke manier dit gebeurd is, wat de verwachtingen voor de toekomst zijn en met welk internet je dit het beste kunt doen?

Allereerst een uitleg dat het ene internet het andere internet niet is. Waar we vroeger nog wild werden van ADSL, is het tegenwoordig glasvezel wat de klok slaat. Mocht je nog geen glasvezel hebben, dan is het enorm aan te raden eens te kijken of een glasvezel internet abonnement al bij jou mogelijk is. Je zult versteld staan van het verschil in snelheid. Het is niet de vraag óf je over gaat, maar wanneer.

En dan nu de vier manieren!

1.   Communicatie

Een leven zonder WhatsApp is moeilijk voor te stellen, en als er af en toe een storing is dan is iedereen in rep en roer. En niet alleen bellen en berichten sturen via WhatsApp doen we tegenwoordig via internet, vergeet ook niet e-mail, social media en andere berichten apps zoals Telegram. Zo communiceer je heel effectief en efficiënt met vrienden, families en collega’s. En het maakt niet uit waar jij bent, of waar zij zijn. Altijd bereikbaar, dit was niet voor niets een slogan van een groot internetbedrijf.

2.   Informatie

Wilden we vroeger wat meer informatie over een onderwerp, dan moesten we fysiek naar de boekhandel of een bibliotheek om die informatie (zonder zoekfunctie!) uit een boek te halen. Tegenwoordig doe je één zoekslag en -afhankelijk van wat je zoekt- vind je duizenden artikelen over dit onderwerp. Helaas zijn hierbij ook vele onbetrouwbare bronnen gekomen, met alle gevolgen van dien. Maar de basis van deze ontwikkeling is heel positief!

3.   Onderwijs

Als je tegenwoordig een cursus gaat doen, ga je er eigenlijk al automatisch vanuit dat het online is in plaats van op locatie. Dat is decennia natuurlijk niet zo geweest, maar door het internet zijn we hier volledig aan gewend geraakt. En ook na covid is zelfs onderwijs voor kinderen online mogelijk, gelukkig is dat inmiddels wel weer helemaal in het schoolgebouw zelf. Maar het kan wel!

4.   Werken

Als je een kantoorbaan hebt, is de kans heel groot dat je tegenwoordig meerdere dagen per week thuiswerkt. Het internet is hier uiteraard essentieel voor. Waar je je ook ter wereld bevindt, je kunt gewoon blijven doorwerken voor het bedrijf bij jou uit het dorp. En naast het feit dat het locatie-onafhankelijk is geworden, is het vaak ook véél effectiever en efficiënter geworden. Ja, internet heeft ons werkende leven substantieel veranderd.

Zonder internet had ons leven er op dit moment volledig anders uitgezien, een mogelijkheid die we nu eigenlijk niet meer voor mogelijk achtten. Had de trein vertraging en kwam je een half uur later thuis? Dan moest je maar hopen dat ze het geloofden en dat ze op je wachtten met het eten. Gelukkig is er met de komst van internet (en nu zelfs de snellere variant met glasvezel) heel veel veranderd, waarvan verreweg het meeste heel positief!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste