zaterdag, juli 13, 2024

Tips voor eerste aanschaf van motorkleding

Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende motorzaken. Je kunt tegenwoordig motorkleding kopen bij een online motorzaak en fysieke winkels. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de eerste aanschaf van motorkleding. Dit komt omdat een motor natuurlijk super snel kan en je wilt wel goed beschermd zijn. Je kunt daarom beter het zekere voor het onzekere nemen en er goed over nadenken. Hieronder lees je een paar tips.

Bescherming

Als je op de motor zit wil je natuurlijk goed beschermd zijn. Omdat je met een motor hoge kilometers kan aantikken waardoor je makkelijk kunt vallen. Je hoopt het natuurlijk niet maar je weet het nooit. De bescherming die nodig is zijn een motorhelm, motorjas, stevige motorbroek, handschoenen speciaal voor op de motor en motorschoenen.

Belangrijk punt bij het aanschaffen van motorkleding

Het is belangrijk dat je veilige motorkleding koopt. De bescherming van de kleding zelf moet op de goede plekken zitten, anders heb je niks aan de bescherming. Bijvoorbeeld: bij de jas moeten de ellebogen goed beschermd zijn en bij de broek moet de bescherming bij de knieën zitten. 

Seizoenskleding

Per seizoen heb je ook verschillende soorten kleding. Dit komt doordat het in de zomer lekker is als de kleding doorwaait en in de winter is het belangrijk dat je het niet koud krijgt. Je hebt bijvoorbeeld bepaalde luchtgaatjes in een jas die gemaakt is voor de zomer. Doordat je de juiste snelheid behaalt komt er wind door die gaatjes. Je kunt er ook voor kiezen om 2in1 of 3in1 te kopen. Dan heb je aan 1 jas en broek genoeg. Deze speciale kleding kun je het hele jaar dragen.

Motorhelm

Bij een motorhelm is het belangrijk dat je hem van tevoren past. Het is namelijk niet fijn als een helm te los of te strak zit. Hoe weet je nu of een helm perfect zit? Hij moet nergens knellen. Dit betekent dat als jij je hoofdhuid beweegt de helm mee beweegt. Bij je wangen is dit alleen wel anders, deze moeten perfect zitten.  De binnenvoering van de motorhelm kun je gewoon wassen en ook vervangen. Dit is wel net zo fijn omdat je vaak toch gaat zweten in een helm. De wangstukken slijten het snelste. Dit komt doordat je je helm op en af moet zetten. Merk je dat de binnenvoering snel slijt, dan kun je altijd een helm muts dragen onder je helm. 

Handschoenen

Draag handschoenen tijdens alle seizoenen. Dit komt omdat het te gevaarlijk is om zonder handschoenen te gaan motorrijden. Je hebt natuurlijk per seizoen verschillende soorten handschoenen.

Motorschoenen

Motorschoenen beschermen je tenen, wreef, hiel en enkels. Motorschoenen draag je in de meeste gevallen over je motorbroek heen. Heb jij al de juiste motorkleding?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste