dinsdag, juli 16, 2024

De voordelen van een refurbished laptop

Een laptop is eigenlijk onmisbaar. Voor je werk, vrije tijd of voor school. Het is een super handig item dat je overal mee naartoe kunt nemen. Hiermee kun je werken in het openbaar vervoer, vanaf je vakantieadres of op iedere andere plek. Een laptop is licht van gewicht en compact, dus altijd makkelijk mee te nemen. Maar aan een krachtige laptop met genoeg werkgeheugen en goede besturingssystemen hangt een pittig prijskaartje. Zoek je een betaalbare laptop die aan al je wensen voldoet maar zeer betaalbaar is? Een refurbish laptop is de ideale oplossing. Net zo goed als wanneer je een nieuwe koopt, met als enige verschil dat het al een andere eigenaar heeft gehad. 

Wat is refurbished?

Refurbished is het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. Bij een refurbished laptop houdt dit in dat deze grondig is nagekeken voordat deze weer verkocht wordt. Er wordt gekeken naar eventuele schade en deze wordt gerepareerd. Verder wordt de laptop helemaal schoongemaakt en uitgebreid getest voordat het te koop wordt aangeboden. Refurbished laptops zijn dus net zo goed als nieuwe, alleen kan het zijn dat er lichte gebruikerssporen te zien zijn. Een krasje op de buitenzijde of een de enter toets die een beetje slijtageplekken vertoont bijvoorbeeld. Maar daar is de prijs dan ook naar.

Waarom tweedehands kopen geen goed idee is

Een refurbished product is dus heel wat anders dan een tweedehands. Wordt een gebruikte laptop op een advertentiesite aangeboden, dan weet je nooit exact wat ermee is gebeurd. Hoe betrouwbaar de advertentie er ook mag zien en hoe aardig de verkoper ook is, je hebt nooit de garantie dat de laptop tiptop in orde is. Misschien heeft het wel jaren liggen verstoffen in een hoekje. En stof is funest voor een laptop. Ook zal alle data niet grondig van de harde schijf verwijderd zijn waardoor er privacy problemen kunnen ontstaan. Tot slot: je krijgt meestal geen garantie. Is de tweedehands laptop toch niet in orde, dan kun je de kosten voor reparatie nergens op verhalen.

Refurbished laptop is duurzaam

Een refurbished laptop kopen is goed voor het milieu. Omdat het al een bestaand product is hoeft er geen nieuwe batterij te worden geproduceerd. En dat is mooi nieuws voor ons klimaat. Omdat de laptop wordt hergebruikt, scheelt dat weer in het fabriceren van een nieuw apparaat en diverse onderdelen. Met de aanschaf van een refurbished laptop ben je dus lekker duurzaam bezig. Het is goed voor je omgeving, maar ook voor je portemonnee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste