woensdag, mei 29, 2024

Wat is shortlease precies?

Vraag je je af wat Shortlease precies is? In dit artikel leggen we het graag voor je uit, zonder al te veel technisch jargon en gewoon in begrijpbare taal. Kort gezegd is Shortlease een flexibele leasevorm waarbij je als bedrijf een auto voor een korte periode kunt leasen, vaak tussen de 1 en 24 maanden. Het is een soort van tussenoplossing – tussen autohuur en traditionele leasing in.

Voordelen van Shortlease

Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen voor Shortlease in plaats van een andere leasevorm of het kopen van een auto:

Flexibiliteit

Shortlease biedt veel meer flexibiliteit dan lange termijn leasing. Je betaalt alleen voor de periode dat je de auto daadwerkelijk nodig hebt en kunt deze ook snel weer inleveren als je hem niet meer nodig hebt. Deze vorm van autolease wordt daarom ook weleens flex lease genoemd.

Geen grote investeringen

Bij traditionele leasing moet je vaak voor een langere periode (minimaal 2 jaar) een contract afsluiten en meestal vervolgens ook een flinke aanbetaling doen – dit is niet zo bij Shortlease. Hier kun je voor enkele maanden een auto leasen zonder direct grote investeringen te moeten maken.

Vernieuwend wagenpark

Een bijkomend voordeel van Shortlease is dat je niet vastzit aan dezelfde auto voor jaren. Veranderende behoeften of veranderingen in de markt kunnen snel beantwoord worden door simpelweg een nieuwe auto te leasen als dat nodig is.

Lage risico’s

En omdat de contractperiodes korter zijn, loop je als bedrijf minder risico dan bij lange termijn leasing wanneer de situatie in je bedrijf verandert.

Conclusie

Op basis van deze informatie kun je hopelijk zelf beslissen of Shortlease een goede optie is voor jouw bedrijf. Flexibiliteit is in ieder geval een zeer groot pluspunt, maar als kosten belangrijker zijn dan flexibiliteit, kun je beter traditionele leasing overwegen.

Bedenk ook of er veel of weinig vraag naar mobiliteit is binnen je bedrijf en hoe snel die vraag kan veranderen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om te begrijpen wat Shortlease is en waarom je zou moeten overwegen om voor deze leasevorm te kiezen. Wil je meer weten over dit onderwerp? Op de website van VWP Shortlease heb je een ruime keuze! Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste