vrijdag, mei 31, 2024

Zaken om op te letten bij het afsluiten van een bestelwagen

Ben je ondernemer en heeft je bedrijf een bestelwagen op de balans staan? Dan zul je hiervoor natuurlijk een verzekering moeten afsluiten. In dit artikel vertellen we je hier meer over. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van deze verzekering. In deze blog vertellen we welke zaken dit zijn. Lees dus snel verder!

Dekking

De dekking is misschien wel de belangrijkste eigenschap van elke verzekering. Je wilt natuurlijk dat zo veel mogelijk vormen van schade onder de dekking van je verzekering vallen. Welke dekking je het beste kunt kiezen, hangt onder andere af van de leeftijd en de waarde van de bestelwagen. 

De vuistregel is dat je voor auto’s jonger dan 6 jaar het beste kunt kiezen voor de meest uitgebreide basisdekking: Volledig Casco. Deze dekking wordt ook wel “allrisk” genoemd. Is je auto ouder dan 6 jaar, maar jonger dan 10 jaar, dan kun je vaak het beste kiezen voor Beperkt Casco. Bij een auto die ouder dan 10 jaar is, is WA de beste keuze.

Let wel, bovenstaande is slechts een vuistregel. De optimale dekking kan per auto verschillen. Kom je hier zelf niet uit, dan doe je er goed aan om je te laten informeren door een adviseur zoals ABNAMRO Verzekeringen. Dan weet je zeker dat je goed zit!  

Eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen krijg je ook bij de bestelautoverzekering te maken met een eigen risico. Bij schade zul je tenslotte eerst zelf een deel moeten betalen, voordat de verzekeraar begint met uitkeren.

Kies je voor een hoog eigen risico, dan betaal je een lagere premie. Met een hoger eigen risico kun je dus besparen op de maandelijkse kosten, maar tegelijkertijd stel je je bedrijf wel bloot aan een groter risico. Krijg je namelijk te maken met schade aan je bestelwagen, dan valt de uitkering van de verzekeraar lager uit dan bij een laag eigen risico. Hoewel een lagere premie dus aantrekkelijk kan lijken, kan deze er wel voor zorgen dat je uiteindelijk alsnog duur uit bent.

Lading verzekeren

Als je denkt dat de lading in je bestelbus meeverzekerd is met een bestelbusverzekering, dan heb je het mis. Logisch natuurlijk, want de verzekeraar weet bij het afsluiten van de polis niet wat jij in de toekomst allemaal in je bus zult gaan vervoeren. Om de lading van je bestelbus te verzekeren, zul je dus een andere verzekering moeten afsluiten, bijvoorbeeld een goederentransportverzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste