dinsdag, april 16, 2024

De beste fitness apps

Sporten is heel erg belangrijk. Of je nou thuis aan het sporten bent of in de sportschool, sommige apps kunnen een leuke toevoeging zijn hierop en een hoop leuke oefeningen en work-outs aanbieden. In deze blog lees je meer over de beste fitness apps.

Sworkit

Een app voor jong en oud! Heb je als doel om af te vallen, wil je je conditie verbeteren of je spieren sterker maken? De app biedt een hele hoop mogelijkheden en kan dus sowieso voldoen aan jouw wensen en behoeften. Je kunt kiezen voor een op maat gemaakte work-out, dus ook ideaal voor thuis! Je kiest eerst je trainingsdoel. Wil je slanker worden, sterker of gewoon fit worden/blijven? Daarna vul je je niveau in. Beginner, gemiddelde sporter of professional? De app heeft welgeteld meer dan 500 oefeningen en het leuke: elke maand komen er nieuwe oefeningen bij! Deze Engelstalige app is beschikbaar voor zowel Android als Apple, is gratis (tenzij je de betalende functies wil).

Ommetje

Laten we wandelen niet vergeten, dit is ook erg belangrijk! Want wist je dat wandelen zo ongeveer de beste oefening is voor jouw lichaam? Met wandelen versterk je spieren en botten + dit vermindert de kans op eventuele botontkalking. Elke dag dertig minuten wandelen? Super, dit verlaagt je bloeddruk en je cholesterol. De app Ommetje stimuleert je om sowieso 20 minuten per dag te wandelen. Je hebt een klassement, waarmee je anderen kunt verslaan. Bewegen en winnen: win-win!

7-minute workout

De meningen zijn verdeeld, maar het idee achter deze app is dat een 7 minuten durende training goed is. Ondanks dat dit niet bewezen is, is het wel leuk om in beweging te zijn! Deze app is beschikbaar voor Android en Apple. Hoewel de app gratis is, heb je ook hier weer betalende work-outs. Onze mening? Dit is niet nodig, je work-out is na 7 minuten immers klaar.

Beste fitness apps

De beste fitness apps

Freeletics

Dit is een app vanuit een ‘personal trainer’ oog en biedt verschillende oefeningen aan. Er wordt heel duidelijk uitgelegd hoe de oefeningen en work-outs moeten worden gedaan, ideaal voor de starters! De app is voor Android en Apple gratis, hoewel er maar een paar oefeningen beschikbaar zijn in de gratis versie. Wellicht voldoende voor startende sporters.

Fitness Buddy

Een goede optie voor gevorderde sporters is deze app, maar ook zeker voor beginners zal deze app geen tegenvaller zijn. De app is gratis voor Android en Apple, en hoewel ze op beide besturingssystemen kunnen, zit hier weer verschil in. Zo kan Android genieten van 300 oefeningen in tegenstelling tot Apple, die heeft er 400. Het bijzondere van deze app is dat je kunt zien welke spieren je traint en zo een eigen trainingsschema kunt optellen. Je kunt genieten van meer oefeningen, maar de gratis versie biedt al heel veel uitgebreide oefeningen waar je zeker mee uit de voeten kunt.

Virtuagym Fitness

BBB, arm of borst work-outs? Met de gatis app Virtuagym komt dit onder anderen aan bod. Deze app is een Fitness app in het Nederlands. Er zijn ongeveer 5000 oefeningen die worden getoond in een animatie. Deze app kun je ook combineren met een voedingsapp, genaamd Virtuagym Food en via die connectie kun je doelen stellen en bijhouden. Tot slot biedt de app leuke inzichten over je BMI, vetpercentage en andere sportgerelateerde facts.

Freeletics

Voor de sporters die graag gemotiveerd willen worden en houden van presteren, is de app Freeletics ideaal. Deze gratis app is bedoeld voor HIIT en bodyweight oefeningen, gericht op spieren trainen, fit worden of juist om vet te verbranden. Je werkt met een tijdschema naar het gestelde doel toe. De app werkt met een puntensysteem. Hoe moeilijker de gekozen oefening die je doet, hoe hoger jouw score wordt. Voordat je zelf aan de slag gaat, krijg je een video te zien waarin de gekozen oefening wordt voorgedaan. Er is een functie om de video te vertragen, zodat je nog beter kunt zien hoe het moet.

Endomondo

Deze app is speciaal gemaakt om sporten interessanter en leuker te maken. Deze app houdt namelijk alle routes en gedane activiteiten bij. Ook laat deze het aantal verbrande calorieën zien. Of je nou gaat voetballen, fietsen of wandelen: alles is mogelijk met deze veelzijdige app. Je kunt de resultaten vervolgens delen waar vrienden weer op kunnen reageren. Het is bewezen dat dit bewust al onbewust aanmoedigend werkt. Hierdoor sport je ook nog eens beter!

Plant Nanny

Naast sporten is water drinken ook erg belangrijk! Zo is er een app ingespeeld op het drinken van water en motiveert je. Drink je water? Vul dit dan in op de app en er zal uiteindelijk een leuk plantje bloeien.

Aanvullend kunnen vitaminen bijdragen aan een beter resultaat.

Meer lezen over sterker worden zonder een sportschool? Check deze blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste