zaterdag, juli 13, 2024

Eczeem: behandel het probleem van binnenuit

Wist je dat er in 2021 ongeveer 400.000 mensen last hadden van (constitutioneel) eczeem? Hoewel het al jaren een bekend probleem is, weten artsen tot op de dag van vandaag nog niet hoe dit probleem opgelost kan worden. Deze huidconditie is voor veel mensen chronisch en iets waar ze dagelijks mee kampen. Uit onderzoek is gebleken dat zulke vlagen redelijk te behandelen zijn door de voeding. In dit blog geven we je wat tips over supplementen die kunnen helpen om de klachten van eczeem te verminderen.

Als een vis in het water

Volgens een aantal wetenschappers is visolie een veelbelovend supplement voor eczeem. Dit supplement is namelijk rijk aan omega-3-vetzuren, wat ontstekingsremmend werkt en dus de roodheid veroorzaakt door eczeem kan verminderen. Daarnaast zou het innemen van dit supplement ook jeuk en schilfering kunnen verminderen en de huidbarrière helpen versterken. Dit supplement is verkrijgbaar in drogisterijen als soft gel capsules of een olie. Een ander middel dat kan helpen bij het verzachten van eczeemklachten is viscollageen (beter bekend als marine collageen). Hoewel er nog meer onderzoek gedaan moet worden naar de voordelen van visolie en viscollageen, het innemen van deze supplementen kan voordelig zijn voor eczeem patiënten. 

De juiste vitamines voor de huid: D en E

Wist je dat veel vitamines kunnen helpen om eczeem flare-ups te verminderen? Volgens veel onderzoek is naar voren gekomen dat vitamine D bijvoorbeeld een behulpzaam middel is. Deze vitamine speelt namelijk een belangrijke rol in het reguleren van het immuunsysteem en de ontstekingsreactie. Het dagelijks innemen van dit supplement zou symptomen van eczeem kunnen verminderen. Naast vitamine D schijnt ook vitamine E eczeem klachten te helpen. Dit essentiële micronutriënt heeft een beschermende eigenschap, wat ervoor zorgt dat het de huid weer tegen oxidatieve stress. Bovendien helpt deze vitamine ook om hyperpigmentatie te verminderen, een van de vele gevolgen van eczeem. 

Houd het minimaal met mineraal

Als laatste toont de wetenschap aan dat zink ook kan helpen met de symptomen van eczeem. Dit essentiële mineraal helpt bij het stimuleren van een gezonde huid en versterkt het immuunsysteem. Bovendien kan het ook helpen om ontsteking van eczeem te verminderen, zoals rode vlekken en jeuk. Goed om te weten is dat zink in vele soorten voedsel te vinden is, zoals vlees, vis en melk. Echter, als vegetariër kan het nuttig zijn om een extra zink supplement te nemen. In gevallen van een zinktekort is het beste om contact op te nemen met de huisarts om te kijken of dit middel nuttig kan zijn om je eczeemklachten te verhelpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste