dinsdag, juli 16, 2024

Waarom een goed matras een absolute must is voor jouw nachtrust!

Slapen: géén persoon die het niet doet. De een gaat het echter wat makkelijker af dan de ander. Sommige personen vallen de seconde dat hun hoofd het kussen raakt in slaap. Anderen daarentegen liggen uren wakker voordat ze naar dromenland vertrekken. Experts breken zich hier al eeuwen hun hoofd over: wat zorgt nu voor een goede nachtrust? Over één ding zijn ze het in ieder geval allemaal eens. Een goed matras mag niet ontbreken in jouw slaapkamer. Ben jij benieuwd waarom het hebben van een goed matras belangrijk is? Lees dan verder!

Gevolgen van een slecht matras

Laten we eerst beginnen bij de vraag wat de gevolgen zijn van het slapen op een slecht matras. Veel mensen slapen vele (soms wel tientallen!) jaren op hetzelfde matras omdat ze er simpelweg gewend aan raken. Men kan dan nog weleens over het hoofd zien dat er al die tijd op een verkeerd matras gelegen wordt. Het is bekend dat een slecht doorgezakt matras kan zorgen voor nek- en rugklachten, soms zelfs klachten die jaren aanhouden! Dit is natuurlijk voor niemand wenselijk. Daarnaast kan het simpelweg ‘niet lekker liggen’ ervoor zorgen dat je moeilijker in slaap komt en zo dus niet aan jouw nodige nachtrust komt.

Gevolgen van een slechte nachtrust

Onderzoek wijst uit dat een persoon gemiddeld 8 tot 9 uur nodig heeft om toe te komen aan een goede uitrusting van het lijf en de hersenen. Ons lichaam en onze hersenen zijn gedurende de dag ontzettend hard voor ons aan het werk. Het is essentieel dat wij ons lichaam de juiste rust geven. Een slechte nachtrust kan zorgen voor vermoeidheid, hoofdpijn, een slechtere concentratie en zelfs voor ernstige gezondheidsproblemen op langere termijn. Een keer een nachtje niet slapen is natuurlijk niet erg, maar zodra dit oploopt tot 3 à 4 nachten per week dan spreken we echt wel van een probleem! Een goed matras kan dit voorkomen.

Het belang van een goed matras

Naast dat er allemaal andere remedies zijn die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust, staat op nummer 1 toch wel het hebben van een goed matras. De vraag is echter: wat houdt nu een goed matras in? Een van de belangrijkste elementen van een goed matras is dat het bestaat uit een goede vering, die zich kan meebewegen met de vorm en het gewicht van uw lijf. Daarnaast is van belang dat de matras niet té hard maar ook niet té zacht is. Daarnaast is het antwoord ook erg afhankelijk van de persoon in kwestie. Een persoon met rugklachten heeft bijvoorbeeld baat bij een matras dat iets meer aan de harde kant is, zodat de rug de juiste ondersteuning krijgt. Ook de maat van de matras speelt natuurlijk een belangrijke rol. Gelukkig kan je tegenwoordig met de beste technieken een matras helemaal naar jouw wensen laten maken. Hoewel het vergaren van een goed matras wellicht iets meer inspanning met zich mee kan brengen, mag een goed matras wat ons betreft niet ontbreken in jouw slaapkamer!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste