donderdag, mei 23, 2024

Supplementen als aanvulling om af te vallen (fatburners)

Voedingssupplementen worden met de dag meer en meer gebruikt en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de sportwereld. Niet alleen sporters, maar ook mensen met een bepaald doel zoals het verliezen van vet, of juist het behouden van spiermassa maken gebruik van supplementen. Zo zie je veel mensen bijvoorbeeld bepaalde shakes drinken om specifieke tijden en voor en na bepaalde specifieke activiteiten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een eiwittenshake na het trainen om spierherstel te stimuleren of een pre-workout voor het trainen om extra energie te hebben. Dit zijn echter voedingssupplementen die al een langere tijd bekend en populair zijn. Een supplement die de afgelopen tijd pas een enorme bekendheid heeft opgebouwd en in 1 keer populair is geworden is de faburner, maar wat is de fatburner nou eigenlijk? En waar is deze goed voor?

Wat is een fatburner?

De fatburner behoort tot de supplementen die de afgelopen tijd enorm populair is geworden. Een fatburner is een aanvulling op je eigen eet- en sportschema. Het is zeker geen middel dat je voeding zou moeten vervangen, maar juist je voeding moet aanvullen. Fatburners zijn er in diverse vormen. Zo zijn er varianten in de vorm van een pilletje die je inslikt, maar over het algemeen zijn het vaak poeders die je mixt met bijvoorbeeld water. Vaak kun je ze ook met andere dranken mixen zoals melk.

Wat doet een fatburner met je?

Een fatburner heeft een bepaalde impact op je lichaam waardoor het je kan helpen met het verliezen van overtollige vetten. Om te beginnen bevat het product een grote hoeveelheid aan cafeïne (lees het etiket van het product wat de hoeveelheid is). Cafeïne kan helpen bij het afvallen, mede doordat het je bloedsomloop wat versnelt.

Doordat je bloedsomloop versneld kan het makkelijker worden om vet te verbranden, omdat je lichaam processen op een hoger tempo uitvoert. Daarnaast helpt een fatburner ook erg bij het afvallen doordat het vult. Je zult minder snel neigen naar producten die je tijdens het afvallen niet moet nuttigen zoals chocolade, snoep of chips. Uiteraard moet je wel zorgen dat je ook daadwerkelijk van dit soort voeding afblijft. Een fatburner stimuleert ook het metabolisme (stofwisseling).

Zoals gezegd kun je niet alleen op de fatburner leunen.

Wanneer neem je een fatburner?

Er zijn verschillende momenten waarop je een fatburner kunt nemen. Het beste tijdstip is net voor het sporten. De fatburner geeft je dan een stuk meer energie en ook uithoudingsvermogen. Dit kan zorgen dat je langer door kunt trainen, waardoor je logischerwijs ook een stuk meer calorieën verbrandt. Daarnaast zorgt de fatburner zoals gezegd voor een snellere bloedsomloop. Ook dit helpt je erbij tijdens het sporten meer vet te verbranden.

Een andere voordelige werking van het nemen van de fatburner voor het trainen is dat je uiteraard ook niet op lege maag meer traint doordat je de fatburner genomen hebt. Het is ook een optie om de fatburner op een moment te nemen dat je normaalgesproken neigt naar ongezond eten.

Vervang je belangrijke maaltijden niet zomaar door een fatburner, maar kijk wel op welk moment de supplement handig om in te nemen. Zo kiezen velen er ook voor om het bijvoorbeeld voor het werk te doen als ze zwaar werk moeten doen. Zo heb je tijdens het werken meer energie en verbrand je ook nog eens meer vet.

Vitamines in de fatburner

In de meeste gevallen bevat een fatburner naast middelen die ervoor zorgen dat je eenvoudiger vet kunt verliezen, ook bepaalde vitamines die je nodig hebt. Dit is vrijwel altijd het geval bij supplementen. Zo bevat een eiwittenshake meestal ook niet enkel proteïne, maar ook vitamines die je lichaam nodig heeft (lees het etiket van het product).

Kortom: Een fatburner is ten alle tijden een aanvulling op je eigen voedingsschema en geen vervanging. Om af te vallen kan het belangrijk zijn om bijvoorbeeld ook meer te bewegen.

Dit product kan ook besteld worden in de webshop, los of in een pakket.

Afslankpakket-Platinum

Bij feedback kan er een e-mail toegezonden worden aan [email protected]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste