donderdag, april 18, 2024

Tips voor het veranderen van je mindset

Nieuwe start, nieuwe ronde, nieuwe kansen, mogelijkheden en lessen. Het aanbod is echter niet vrijblijvend, jij moet dit met twee handen aanpakken! Het hiervoor essentieel dat jij een goede mindset hebt: hierdoor kan jij het aanbod het best benutten. In dit artikel deel ik met jou hoe je jouw mindset kan veranderen.

De “Law of Attraction”

De “Law of Attraction”, wellicht heb je er al een keer van gehoord. Simpel gezegd is dit een denkwijze dat impliceert dat jij de dingen aantrekt waar je aan denkt. Je gedachten en gevoelens werken als een magneet. Denk bijvoorbeeld aan die dag dat er van alles verkeerd gaat. De Law of Attraction verklaart dit verschijnsel aan de hand van jouw mindset. Doordat jij waarschijnlijk de hele dag denkt: ik heb zo’n rot dag, alles gaat mis, gaat er uiteindelijk ook alles mis, doordat jij dit aantrekt met jouw gedachtes. Andersom werkt dit ook: een positieve mindset, zorgt voor positieve verschijnselen in jouw leven.

Een goede mindset is de basis

Heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar en wil je bijvoorbeeld afvallen? Dan is het super belangrijk dat jij de juiste mindset creëert, anders houd je het afvallen niet vol. Schrijf voor jezelf op waarom je gewicht wil verliezen. En let er op dat je redenen opschrijft waarom jij wil afvallen, doe het nooit voor iemand anders!

Wil je bijvoorbeeld beter in je vel zitten? Of ben je niet tevreden met het uiterlijke aspect en wil je hier verandering in brengen? Het kan allemaal, zolang jij het wil en je het niet doet om te voldoen aan de verwachtingen van een ander.
Schrijf ook op dit papiertje hoe jij je doel wil behalen. Wil je bijvoorbeeld meer trainen? Of wil je trainen én meer op je voeding letten?

Meer gaan sporten dit jaar?

Een ander goed voornemen dat veel mensen hebben bij de aankomst van een nieuw jaar, is dat ze meer willen sporten. Net zoals bij het verliezen van gewicht, is het ook bij sporten goed om eerst goed voor jezelf op te schrijven waarom je dit meer wil gaan doen. Wanneer je het idee hebt dat je motivatie verliest (wat voor doel je ook hebt) kan je het lijstje er weer bij pakken en jezelf voortdurend eraan herinneren waarom jij dat doel wil behalen.

Dit doel kan natuurlijk van alles zijn, en hoeft niet alleen te bestaan uit bijvoorbeeld gewicht verliezen of meer bewegen. Zo kan je bijvoorbeeld ook voor jezelf bepalen dat je beter met geld om moet gaan. Zie geld dan als een middel. Een middel om iets te bereiken. Schrijf voor jezelf op wat je maximaal met dit middel wil bereiken. Hierdoor leg je de nadruk minder op geld.

Geef jezelf de tijd

Wat je ook wil behalen of waarom je je mindset ook wil veranderen, houd altijd in je achterhoofd dat het veranderen van je mindset een leerproces is. Gun jezelf de tijd om je mindset te veranderen, dit kan niet in één dag. Straf jezelf niet wanneer je een keer een slechte mindset hebt. Herinner jezelf er altijd aan dat een mindset bestaat uit gedachtes en gevoelens en dat dit nooit de waarheid is.

Neem je verantwoordelijkheid!

Het is jouw mindset en dat betekent ook dat jij de enige bent die jouw mindset kan veranderen! Zorg er dus altijd voor dat het een intern proces wordt. Ga bijvoorbeeld boeken lezen of ga naar muziek luisteren en ontdek zelf hoe jij jouw gedachtes het beste kan transformeren naar positieve gedachtes.

Vergelijk jezelf nooit met anderen!

Hoe aantrekkelijk het ook is: vergelijk jezelf nooit met een ander. Wil je bijvoorbeeld gewicht verliezen en vergelijk je jezelf met de mannen of vrouwen van social media? Dan creëer je hierdoor onbewust externe redenen waarom jij dat doel wil bereiken: namelijk omdat je er net zoals die man of vrouw uit wil zien. Dit terwijl een mindset vanuit jezelf moet komen.

Negatieve gedachtes? zoek afleiding!

Heb je last van negatieve gedachtes? Dan is dat helemaal niet erg, dat overkomt iedereen. Zorg er wel voor dat je niet in deze negatieve gedachtes blijft hangen. Denk aan de Law of Attraction! Zoek afleiding en luister bijvoorbeeld naar een liedje waar jij weer vrolijk van wordt.

Lees hier meer over mindset in de blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste