vrijdag, juni 21, 2024

Gemakkelijke workouts voor buiten

Nu de sportscholen dicht zijn, wordt het steeds moeilijker om nog in vorm te blijven. Gelukkig is het wel toegestaan om buiten te sporten. Wanneer het weer het toelaat, kan buiten sporten juist veel fijner en verfrissender zijn dan een workout binnen! Maar welke sporten kun je nu gemakkelijk buiten uitvoeren? Wij hebben wat verschillende workouts voor je op een rij gezet, zodat je ook tijdens de lockdown fit kunt blijven.

Tips voor buiten workouts

Hardlopen

Vanzelfsprekend is hardlopen een sport die je bij uitstek buiten kunt doen. En zeg nu zelf, dat is toch veel fijner dan op de loopband staan in de sportschool? Ook kun je een korte hardloopsessie gebruiken als warming up. Buiten hardlopen is verfrissend, geeft energie en is goed voor lichaam en geest. Ook is hardlopen ideaal wanneer je je conditie op peil wil houden.

Je kunt hardlopen zo gevarieerd en pittig maken als je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld voor een trailrun: hardlopen door de natuur. Of probeer je records te verbeteren.

Yoga

Zeker wanneer het weer wat beter wordt en de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, is yoga ook heerlijk om buiten te doen. Yoga doen in de natuur is echt een aanrader. Je komt dan helemaal tot rust. Omdat je geen hulpmiddelen nodig hebt, behalve je mat, kun je yoga ook gemakkelijk in het park of op het strand doen.

Fietssport

Fietsen mag nog steeds! Dus wielrennen of mountainbiken is nu een sport die je perfect kunt oppakken. Let wel goed op de weersomstandigheden: je wil niet uitglijden omdat het gevroren of geregend heeft!

Calisthenics

Calisthenics is misschien de minst bekende sport uit dit rijtje maar wel zeer effectief. Het is een vorm van bodyweight fitness. Dat betekent: trainen met je eigen lichaamsgewicht. Je kunt dan denken aan pull-ups doen aan een klimrek. Het gebruiken van een parkbankje voor je oefeningen. Of je V-Sit of L-sit oefenen, waar je helemaal niets voor nodig hebt behalve je eigen lichaam. Er zijn zelfs speciale calisthenics-parken, verspreid door het land.

Bootcamp en Crossfit

In veel gyms wordt nog steeds buiten les gegeven. Vaak zijn dit lessen Bootcamp of Crossfit, omdat dit juist ideaal is om buiten te doen! Maar wat kun je nu verwachten? Doe dit niet wanneer je niet fit bent! Je krijgt namelijk een zware workout voor de kiezen, die niet altijd voor beginners is geschikt. Het afleggen van circuitjes: gewichten heffen, een afstand rennen, het omflippen van autobanden, het komt er allemaal bij kijken. Bootcamp en Crossfit zijn leuke, gevarieerde sporten die je ook nog eens prima in de buitenlucht kunt doen.

Je kunt zelf natuurlijk ook een circuitje uitzetten, in je eigen tuin of in het park. Een afstand rennen, een aantal pushups, squats en sit-ups en je bent er al bijna!

Tennis en Badminton

Koop maar alvast rackets en trommel een vriend of vriendin op, want, mits het niet te hard waait, kun je prima tennissen en badmintonnen buiten. En deze sporten zijn ook nog eens op veilige afstand van elkaar! Ideaal om samen met je vrienden te kunnen sporten, elkaar te zien en fit te blijven.

Skeeleren en skaten

Ook nog steeds ieder jaar terugkomend: de skeelers, skates, skateboards en longboards. Vooral onder jongeren en kinderen blijft dit een populaire vorm van sport.

Watersport

Wanneer het weer wat warmer wordt, is het natuurlijk altijd heerlijk om te sporten in het water. Zwemmen, SUPpen (stand up paddle boarden, waarbij je op een surfplank staat en zo rond het water peddelt), kajakken, varen met de kano of zelfs duiken horen tot de mogelijkheden. De zwembaden zijn dicht, maar Nederland is een waterland. Er is dus altijd natuurwater te vinden in de buurt. Let wel op de kwaliteit, diepte en temperatuur van het water, voordat je erin springt of erin gaat varen.

Lees ook: 10 tips om af te vallen
Lees ook: Tips voor het veranderen van je mindset

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste