dinsdag, juni 11, 2024

Ontdek deze populaire Yoga muziek

 
Yoga. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, veel mensen hebben het wel eens beoefend. Het is een bekende manier om helemaal tot jezelf te komen en volledig in het hier-en-nu te zijn, door middel van oefeningen die zowel innerlijke kracht geven als ontspanning bieden. Het doel van yoga is de gedachten en de geest zo te kalmeren, dat er een ontspannen balans ontstaat tussen lichaam, geest en bewustzijn. Muziek kan hierbij erg helpend zijn om je op je ademhaling te concentreren, waardoor het eenvoudiger wordt die focus vast te houden. Maar wat is momenteel populaire Yoga muziek?
 

Populaire Yoga muziek, helemaal van nu

 
Rustige yogaoefeningen kun je het beste gepaard laten gaan met muziek die zo’n 60 tot 100 beats per minuut heeft. Actievere vormen van yoga, zoals bikram yoga, zijn meer gebaat bij muziek met meer beats per minuut. Kies in elk geval voor muziek die niet alleen bij de oefeningen past die je doet, maar die ook bij jou als persoon past. Het liefst kies je voor muziek zonder tekst, omdat deze je focus kan verstoren. Een mantra is vaak wel erg verdiepend, maar tegenwoordig is muziek waar natuurgeluiden in verwerkt zijn, zoals stromend water, zeegeluiden of fluitende vogels, erg populair. Muziek met klankschalen wordt ook door veel mensen als prettig ervaren tijdens yogaoefeningen en steeds vaker hoor je ook de hang (handpan) terugkomen in ontspannende muziek. Genoeg om uit te proberen dus.
 
Yoga
 

Playlists op Youtube om Yoga muziek te luisteren

 
Maar waar kun je nu goede yogamuziek vinden? Eigenlijk is dat niet zo heel lastig. Er zijn onder andere op YouTube veel verschillende playlists te vinden met mooie yoganummers. Zoek op yogamuziek of muziek voor yoga en je hebt keuze uit honderden, zo niet duizenden muziekvideo’s, speciaal voor yogaoefeningen. Je kunt in plaats van voor een playlist, beter kiezen voor een video van een uur of langer. Het voordeel hiervan is, dat je niet midden in je oefening abrupt gestoord wordt door reclames. Zoek dan wel een video op zonder gele blokjes (reclamemomenten) in de afspeellijn, zoals deze video waarbij gebruik wordt gemaakt van synthesizerklanken en een rainstick, of deze, die met pianomuziek en vogelgeluiden een verfrissende energie biedt voor in de morgen.
 

 
Ook kun je kiezen voor verschillende yoga-apps. Voordat je een app gaat gebruiken, doe je er goed aan eerst te kijken of de muziek op de app je aanspreekt en of er niet ineens luide reclames afgespeeld worden. Lees hiervoor reviews onder de app, of probeer deze op voorhand even uit. In een app worden naast muziek vaak vooral oefeningen aangeboden. Zo heb je voor iPhone de bekende app Pocket Yoga en Androidgebruikers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de Down Dog app.
 
 
In elk geval is er op het gebied van yogamuziek voor elk wat wils en het is aan jou om te onderzoeken wat precies bij jou past. Wat voor jou werkt, moet je zelf ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mag je niet missen

Nieuwste